Tuesday, October 21, 2014

#AF2014 Konsert ke 7: Ramai Tak Puas Hati Adel Tersingkir

Konsert minggu ketujuh #AF2014 yang bertemakan Remy dan Sally telah pun berlangsung dengan jayanya di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) pada Ahad lalu.

Lapan pelajar #AF2014  iaitu Adel, Firman, Ewal, Zarif,  Azwan, Aman, Nuha dan Nina telah menunjukkan prestasi serta penigkatan yang baik dari minggu ke minggu.

Namun penyingkiran pelajar yang sering memberikan persembahan konsisten setiap kali konsert iaitu Adel telah mengundang pelbagai reaksi yang rata-ratanya menunjukkan rasa tidak puas hati dengan keputusan tersebut.

Bagaimanapun, konsert ketujuh #AF2014 telah melakar banyak kisah-kisah menarik sama ada di depan mahu pun di belakag tabir.

Di sini Astro Gempak ingin berkongsi kisah atau kejadian yang berlaku sepanjang konsert ketujuh berlangsung yang mungkin penonton setia Akademi Fantasia terlepas pandang.

- Konsert bertemakan Sally dan Remy berlangsung dengan meriah malah pengacara dan tenaga pengajar memakai pakaian mengikut tema.

- Kehadiran penyanyi Aweera menarik perhatian ramai dan peminat tidak melepaskan peluang untuk bergambar bersamanya.

- Sebelum konsert tribut kepada penyanyi lagenda negara Allahyarham Tan Sri P.Ramlee dan Saloma dimulakan, kesemua hadirin yang hadir di auditorium sedekahkan bacaan Al-Fatihah.

- Penonton asyik memuji kreativiti team produksi menghias set pentas dengan cantik dan klasik.

- Primadona Erra Fazira yang hadir sebagai juri jemputan telah mencuri tumpuan penonton sebaik sahaja dia berdiri di atas pentas dan berjalan dengan gaya ala  'catwalk' ke tempat juri.

Primadona Erra Fazira anggun dan menawan dalam busana serba hitam
- Penampilan menawan Erra Fazira yang mengenakan busana hitam menyerlahkan lagi keanggunannya.

- Ramai yang menyukai persembahan pembukaan konsert ketujuh #AF2014 yang di mulakan dengan juara dan naib juara Kilauan Emas 4 Arip dan juga Zain serta penyanyi Nurul Depp.

- Bekas pelajar #AF2013 Faizul dan Azhael turut hadir memberi sokongan kepada pelajar junior mereka.

- Gaya dan juga keletah lucu pengacara #AF2014 Zizan Razak dan Faizal Ismail menghidupkan lagu suasana konsert #AF2014.

- Kehadiran Musli Ramli dalam salah satu sketsa pelajar #AF2014 berjaya membuatkan penonton di auditorium ketawa tidak kering gusi dengan lakonannya yang bersahaja.

- Firman tampil lebih kemas dengan rambut baru dan ramai yang memuji pelajar yang berasal dari Sabah itu nampak lebih kacak.Firman diusik Zizan dan Faizal kerana penampilannya yang lebih segar- Sebaik sahaja Erra Muncul memperkenalkan diri di atas pentas, para pelajar #AF2014 seolah-olah terpegun dengan kecantikannya malah ada diantara mereka tidak mengalihkan pandangan sehinggalah primadona itu mengambil tempat di kerusi juri.

- Dalam salah satu babak sketsa antara Adel dan Firman, saat mendebarkan berlaku apabila Firman tidak perasan dan terpijak kain Adel. Secara kebetulan pula Adel berdiri dan bersiap sedia untuk berjalan ke tengah pentas membuatkan penonton di auditorium bimbang dan terus menjerit nama Firman. Nasib menyebelahi Adel, Firman perasan lalu  mengalihan kakiknya. (Fuh kalau tak mesti Adel dah terjatuh).

- Sewaktu Aman berdiri di bersama pengacara #AF2014, ahli keluarga berteriak memanggil namanya berkali-kali dengan kuat namum Aman tidak dengar.

- Nuha diusik Zizan kerana memakai kasut tumit tinggi. 

- Kemeriahan tema Remy dan Sally semakin hanagt dirasai semasa persembahan Zarif yang menyampaikan lagu 'Ya Habibi Ali Baba' apabila peminat Zarif menari gaya tarian dalam filem tersebut.

Penyokong Zarif yang cukup sporting hadir memberikan sokongan dengan mengenakan pakaian ala-ala penyamun.- Penonton dan juri terpukau dengan persembahan Ewal.

- Peminat Zarif tidak dapat mengawal perasaan apabila tiba masa untik Zarif diberikan kritikan sehingga Zarif sendiri terpaksa menenangkan mereka dengan berkata 'Ai diam daaaa' dan disambut dengan ketawa oleh peminatnya. (comel je Zarif dengan dialog ala-ala P.Ramlee)

- Sebaik sahaja nama Ewal dan Adel di sebut sebagai pelajar yang berada di tangga terbawah sewaktu peringkat penyingkiran, ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati.

- Nama Adel diumumkan sebagai peserta yang tersingkir di minggu ketujuh telah mengejutkan ramai pihak malah tenaga pengajar dan pengacara juga tidak percaya.

- Ramai yang menjangkakan Nina adalah pelajar yang sepatutnya tersingkir pada malam tersebut.

- Adel dengan tenang menerima keputusan penyingkiran dan berterima kasih kepada pengundi.

Sumber: AstroGempak

0 comments:

Post a Comment