Monday, February 9, 2015

Zero Minta Pendapat Pakar Sebelum Buat Persembahan Tarian Singa

Zero diumum juara MLM2014.

 
KUALA LUMPUR: Juara Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014), kumpulan Zero memberitahu mereka meminta nasihat daripada pakar tarian singa sebelum menjadikan ia sebagai persembahan.

Ahlinya, Sahrif Kadil Doli Sahrif berkata, mereka meminta pendapat tersebut agar persembahan yang dilakukan itu tidak menyentuh sensitiviti masyarakat Cina.

"Kami minta nasihat daripada pakar tarian singa terlebih dahulu tentang apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan dan boleh menyentuh sensitiviti mereka.

"Mereka beritahu is hanya tarian dan untuk hiburan masyarakat Cina sahaja dan tidak berkaitan dengan agama atau menyentuh sensitiviti mereka, lagi pun niat kami untuk beri penghargaan pada masyarakat Cina yang bakal menyambut tahun baru Cina tidak lama lagi," ujarnya kepada mStar Online.

Zero ditemui selepas selesai Maharaja Lawak Mega 2014 Akhir yang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil, di sini, malam Jumaat.

Kumpulan Zero dianggotai oleh tiga beradik, Sahrif Kadil Doli Sahrif, Mohammad Syaiful Doli Sahrif dan Sharif Kunal Doli Sahrif.

Kemenangan tersebut membolehkan Zero membawa pulang wang tunai berjumlah RM500,000 beserta trofi sumbangan Astro.

Tarian Singa persembahan tema bebas mendapat pujian daripada juri.

Sementara itu, mereka juga berjanji akan menunaikan hasrat untuk membina sebuah rumah yang selesa untuk keluarga mereka di Sabah dan menghantar ibu menunaikan umrah.

Selain itu, mereka akan menggunakan wang kemenangan itu untuk persiapan perkahwinan Mohammad Syaiful yang akan berlangsung Mac depan.

"Duit kemenangan ini kami sudah berniat untuk menghantar ibu menunaikan umrah dan membina rumah yang selesa untuk keluarga kami di sana.

"Selebihnya adalah untuk persiapan perkahwinan Syaiful yang akan berlangsung Mac ini," ujarnya.

Sharif berkata, mereka tidak pernah menjangkakan untuk berada di pentas akhir MLM 2014, apatah lagi menjuarai program tersebut.

Sementara itu, Sharif berkata, mereka bertiga akan berpindah ke Kuala Lumpur bagi meneruskan kerjaya sebagai pelawak.

"Insya-Allah kami semua akan pindah terus ke sini untuk memberi perhatian terhadap bidang ini.


Sumber: Mstar

0 comments:

Post a Comment